Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard

In de zomervakantie is het tijd voor groot onderhoud

Volop activiteit is er deze zomer in onze schoolgebouwen voor primair onderwijs. Zo vindt er groot onderhoud plaats op Onder de Wieken (Nieuw-Beijerland), De Tandem (Oud-Beijerland en Het Driespan (Puttershoek). In de gebouwen van De Blieken (Klaaswaal), De Meerwaarde (Strijen) en De Klinker (Oud-Beijerland) vindt een kleine verbouwing plaats.

Ondertussen gaan ook de voorbereidingen op de nieuwbouw van De Pijler (Maasdam) door, zodat de eerste paal begin oktober kan worden geslagen en de oplevering medio 2020 kan plaatsvinden.

De Pijler is het eerste gebouw van De Hoeksche School dat als Integraal Kindcentrum is ontworpen. Stichting Kinderopvang De Hoeksche School gaat er kinderdagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang aanbieden.

Het IKC De Pijler krijgt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) dat dus vrijwel alle benodigde energie zelf kan opwekken. In de warme zomermaanden kan het gebouw worden gekoeld.

De start van de nieuwbouw voor Het Pluspunt wordt begin 2020 verwacht. Ook dat gebouw wordt Bijna Energie Neutraal uitgevoerd en krijgt koeling. Mooie vooruitzichten!

Agenda

Er zijn nog geen agenda items.