Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard

Nieuwbouw

Stichting De Hoeksche School werkt aan goede huisvesting van haar leerlingen en medewerkers. Vervangende nieuwbouw is in voorbereiding en uitvoering voor:

Obs Het Pluspunt in Oud-Beijerland (verwachte oplevering in 2021)

IKC De Pijler in samenwerking met De Hoeksche School Kinderopvang in Maasdam (verwachte oplevering medio 2020). Zie hieronder een impressie:

Gerealiseerde nieuwbouw sinds 2004:

Obs De Boomgaard in Mijnsheerenland (opgeleverd juni 2017). In het gebouw is ook de bso van Stichting De Hoeksche School Kinderopvang gevestigd. Daarnaast biedt het multifunctioneel gebouw ‘Het Dorpshart’ onder andere onderdak aan een sporthal en bibliotheek.

Obs De Vlashoek in Westmaas (opgeleverd juni 2016). De school is gevestigd in een multifunctioneel gebouw met daarin onder andere een gymzaal.

Obs De Klinker in Oud-Beijerland (opgeleverd in februari 2013) Het gebouw biedt tevens onderdak aan de peuterspeelzaal van Stichting De Hoeksche School Kinderopvang en aan bso De Klimboom van SDK Kinderopvang.

Obs De Meerwaarde in Strijen (opgeleverd in maart 2009). Het gebouw biedt tevens onderdak aan kinderdagopvang De Hoeksche School, aan de peuters van peuterspeelzaal Olleke Bolleke en de bso van Stichting Kibeo.

Obs Het Anker, Heinenoord (opgeleverd in juni 2004). In dit gebouw is onder andere ook peuterspeelzaal Hompeltje Pompeltje gevestigd.