Openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard

Nieuwe directeur sbo Het Pluspunt

Met ingang van 1 augustus a.s. is Selma Klein de nieuwe directeur van sbo Het Pluspunt. Tot dat moment is zij nog werkzaam als directeur van het integraal kindcentrum De Blieken in Klaaswaal. Selma kent Het Pluspunt goed, doordat zij al een aantal maanden op interim-basis aan de school verbonden is. Zij stelt zich hierna aan u voor: 

Na vijf geweldig mooie jaren in Klaaswaal ga ik De Blieken verlaten. Ik blijf werkzaam bij stichting De Hoeksche School, maar dan als directeur van SBO Het Pluspunt in Oud-Beijerland.

Eind oktober 2019 ben ik, naast mijn werk als directeur van IKC De Blieken, op Het Pluspunt gestart als interim-directeur. Per 1 augustus 2020 zal ik daar fulltime aan de slag gaan. Dat betekent dat ik het fijne, bijzondere, warme IKC in Klaaswaal ga achterlaten. Maar niet zomaar. Dat laat ik achter bij een geweldig team hardwerkende mensen met een groot hart voor de kinderen. Een team dat met elkaar dit mooie IKC heeft gebouwd.

Op Het Pluspunt ben ik terug bij ‘mijn oude liefde’, het speciaal onderwijs. En wat helemaal bijzonder is: op deze school is in 1993 mijn onderwijscarrière begonnen. Als juf op de school die toen nog de naam van Albert Schweitzer droeg.

Met het team van Het Pluspunt ga ik verder bouwen aan deze school voor speciaal basisonderwijs. Samen gaan we stappen maken op weg naar het unieke kenniscentrum, waar alle scholen voor (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs uit Oud-Beijerland onder één dak komen. Met de expertise van Het Pluspunt als belangrijke pijler.

Aan het eind van het schooljaar zal ik het stokje van De Blieken overdragen. Met een grote brok in mijn keel, maar vol vertrouwen in het team van De Blieken dat met elkaar zal blijven zorgen voor het goede, fijne IKC. Maar ook met het mooie vooruitzicht dat ik fulltime mag gaan genieten als directeur van Het Pluspunt. Daar heb ik heel veel zin in!

Agenda